Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
Lejupielādēt elektronisko "Jēzus draudzes dzīves" februāra izdevumu >>>
Zvaigznes diena Īrijā
Zvaigznes diena Īrijā
No 4. – 12. janvārim mūsu draudzes koris devās uz Īriju, lai muzikāli kuplinātu mācītāja Uģa Brūklenes trīs gadu misijas Īrijā noslēguma dievkalpojumus. Šī bija pirmā reize, kad jauniešu kora brauciens tika organizēts sadarbībā ar kādu citu kolektīvu – Mateja draudzes kamerkora grupu diriģenta Māra Dravnieka vadībā. Kalpošanā devāmies 28 dziedātāji un abu kolektīvu diriģenti.

Lai turp nokļūtu finansiāli izdevīgāk, devāmies caur Stokholmu. Turpceļā nakšņojām pasakainā pilsētā Nikopingā – visapkārt dziļš sniegs un stindzinošs miers. Tomēr četriem dziedātājiem, tajā skaitā arī kora diriģentam Aigaram, nezināmu iemeslu dēļ tika atceltas biļetes no Londonas uz Dublinu, tāpēc turpmākais ceļš no Londonas uz Dublinu bija sarežģītāks nekā pārējiem – ar četriem nakts vilcieniem, metro un kuģi. Tas bija kā „skrējiens pēc miljona”. Liels paldies jāsaka Līgai Amatai, kura mūs ļoti veiksmīgi vadīja.



Dublinā visi dziedātāji dzīvoja latviešu ģimenēs. Mūsu pirmā uzstāšanās bija 6. janvārī draudzes namā Dublinā. Pasākumā piedalījās LELB bīskaps Pāvils Brūvers ar kundzi Ritu, Latvijas vēstnieks Īrijā Pēteris Kārlis Elferts ar kundzi Antu, Latviešu biedrības Īrijā priekšsēdis Jānis Kargins, vācu draudzes pārstāvji, kā arī latviešu luterāņu draudzes cilvēki. Mācītājs Uģis Brūklene sniedza pārskatu par viņa kalpošanas laikā Īrijā paveikto.

Nākamajā dienā devāmies uz Breju, brīnišķīgu vietu, kur tika celta pirmā kristīgā baznīca šajā zemē. Kāpām stāvā klinšu kalnā, kura pašā galā slējās liels krusts. No turienes pavērās brīnišķīgs skats uz apkārtējo ainavu un Īrijas jūru. Nākamajā dienā pirms uzstāšanās Navanā mēs devāmies uz Hofta pussalu, kur mums bija brīnišķīga iespēja redzēt roņus un baudīt skarbo Īrijas ainavu. Pēcpusdienā latviešu ģimeņu sarūpētā transportā devāmies uz Navanu. Dziedājām vietējā luterāņu baznīcā. Mūsu trešā uzstāšanās bija svētdien Dublinā. Dziedājām Ziemsvētku dziesmas, kā arī Cerības festivāla repertuāru. Jāpiemin, ka Elīzas Godiņas dziedātā U. Marhilēviča dziesma „Lūgums” aizkustināja daudzu cilvēku, jo īpaši Uģa sievas Harinas sirdi. Laikam vēlme dzīvot dzimtenē tomēr ir ļoti dziļa.

Paldies sakām Mateja draudzes kamerkorim un diriģentam Mārim Dravniekam par sadarbību šī projekta īstenošanā! Tāpat liels paldies visiem dziedātājiem par pacietību un atsaucību brauciena laikā! Milzīgu pateicību esam parāda arī latviešu ģimenēm Īrijā, kas mūs uzņēma savās mājās, pabaroja un sasildīja ar savu sirsnību un patiesumu. Un visbeidzot paldies Uģim un Harinai Brūklenēm par aicinājumu šādā veidā kalpot mūsu Baznīcai nozīmīgos brīžos!

Aigars Āboliņš

Foto: Zvaigznes dienas vakars draudzes namā Dublinā
« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv