Dievkalpojumi:
svētdienās plkst. 10:00
ceturtdienās plkst. 18:00
Elijas iela 18
Rīga, LV-1050
Tālrunis 67224123
info(at)jezusdraudze.lv Vairāk informācijas >
A un K


Ir tēmas, pie kurām var atgriezties atkal un atkal, lai atrastu  kaut ko jaunu. Turklāt, šķiet, nevienam tās neapnīk. Šāda tēma ir attiecības starp puisi un meiteni, vīrieti un sievieti.

Tā nu mēs, Jēzus draudzes jaunieši, tuvojoties sezonas noslēgumam (atgādinu, ka vasarā jauniešu vakari nenotiks), pievērsāmies šai nozīmīgajai tēmai.


Tā kā vienā vakarā visus svarīgos jautājumus apskatīt nav iespējams, sākām ar apskatu par konfliktiem – to cēloņiem un risinājumiem.

Ģirta uzruna vēstīja par dažādiem gadījumiem, kas ir labvēlīga augsne konfliktiem, kādos var nonākt ikviens. Un tad ir nepieciešama palīdzība, ir vajadzīgs kāds, kas palīdz dvēselei – dvēseļu kopējs. Tieši kristieši ir vislabākie dvēseļu kopēji, jo tiem ir Kristū iemantotās brīvības pasaules skatījums. Bet tas nozīmē, ka mums kā kristiešiem arī ir jārīkojas, jāpalīdz.

Kopsavilkums ir šāds: nogurušos, bēdu sagrauztos mierinām, vājos panesam, nepaklausīgos pamācām, bet it visā un ar visiem ievērojam pacietību.

Vēlāk diskusiju grupās apspriedām iekšējo konfliktu cēloņus, kas ir sakne nesaskaņām ar apkārtējiem. Radās apjausma par to, cik ļoti mēs paši ar prātu sarežģījam situācijas, meklējot vainu citur, kaut, pārmainot savu attieksmi un domāšanas veidu, varam uzlabot attiecības.

Lūk, tāds bija mūsu pirmais solis, domājot par tēmu "Attiecības".

Tagad atliek spert nākamo soli un dzirdēto izmantot savā ikdienā.

Madara Jauģiete

« atpakaļ
 
Jezusdraudze.lv